Kunst og kultur

Selvaag Gruppen har lange tradisjoner med bruk av skulptur til å forskjønne omgivelsene.

Pr 2015 passerte vi 550 utplasserte skulpturer våre boligprosjekter. Det hele startet med at Olav Selvaag utplasserte den første skulpturen på Holtekilen i Bærum, og deretter utplasserte han over natten 23 skulpturer på Veitvet.

Billedhuggernes støttespiller

Selvaag Gruppen har støttet billedhuggere i Norge gjennom mange år,  blant annet ved innkjøp av skulpturer til utplassering på boligfelt, og utdeling av flere skulpturstipend til unge, og/eller uetablerte billedhuggere.

Norsk Billedhoggerforening setter Selvaags engasjement svært høyt.
– For billedhuggere er juryeringer som denne en viktig mulighet til å bli vurdert, og for vinnerne er dette en stor inspirasjon og et betydelig karriereskritt, sier intendant Arve Bringaker i Norsk Billedhoggerforening.

Peer Gynt-parken på Løren

De siste årene har Selvaag Gruppen tatt skulpturinteressen flere skritt videre, blant annet gjennom etableringen av Peer Gynt-parken på Løren. Her kan du se 23 spennende og flotte skulpturer som illustrerer diktet ”Peer Gynt” av Henrik Ibsen.

Skulpturparken på Tjuvholmen

Tjuvholmen – som er Oslos nyeste bydel – er bygget ut av Selvaag Gruppen og Aspelin Ramm Gruppen gjennom selskapet Tjuvholmen KS.

Skulpturparken på Tjuvholmen åpnet høsten 2012, og inneholder en rekke skulpturer fra  etterkrigstidens internasjonalt anerkjente kunstnere: Anish Kapoor, Franz West, Louise Bourgeois,  Peter Fishli & David Weiss, Ellsworth Kelly og Paul McCarthy. Skulpturparken tegnes av den verdenskjente arkitekten Renzo Piano. Det er også han som har tegnet det nye Astrup Fearnley museet på Tjuvholmen.